Bramborové placky s ohnivým masem

68
- reklama -

Suroviny

vepřová kýta
cibule
lečo
1 feferonka
chilli olej
hrášek
kapie
hořčice
kečup
Na bramborové placky:
brambory (množství individuálně, podle počtu strávníků)
vajíčko
česnek (dávám na každý brambor 1 stroužek)
majoránka
sůl
pepř
kmín
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na chilli oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do měkka. Pak přidáme lečo, které částečně scedíme, pak nadrobno nakrájíme feferonku, přidáme kapii, hrášek. Nakonec zahustíme lžící hořčice a lžící kečupu.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory nastrouháme na jemných nudličkách, přidáme všechny ingredience, zamícháme a smažíme placky, na které pak klademe ohnivé maso.

  3. Zdobíme cibulí, ale kdo má rád, může kolem placek vytvořit zeleninovou oblohu.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád tady to jídlo, ale nemůže ostré, nemusí samozřejmě použít ani feferonku, ani chilil olej. U nás platí, že musí být tak ostré, až jdou plameny z pusy.