- reklama -
Suroviny
- vepřová kýta
- cibule
- lečo
- 1 feferonka
- chilli olej
- hrášek
- kapie
- hořčice
- kečup
- Na bramborové placky:
- brambory (množství individuálně, podle počtu strávníků)
- vajíčko
- česnek (dávám na každý brambor 1 stroužek)
- majoránka
- sůl
- pepř
- kmín
- hladká mouka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Na chilli oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do měkka. Pak přidáme lečo, které částečně scedíme, pak nadrobno nakrájíme feferonku, přidáme kapii, hrášek. Nakonec zahustíme lžící hořčice a lžící kečupu.
-
Brambory nastrouháme na jemných nudličkách, přidáme všechny ingredience, zamícháme a smažíme placky, na které pak klademe ohnivé maso.
-
Zdobíme cibulí, ale kdo má rád, může kolem placek vytvořit zeleninovou oblohu.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád tady to jídlo, ale nemůže ostré, nemusí samozřejmě použít ani feferonku, ani chilil olej. U nás platí, že musí být tak ostré, až jdou plameny z pusy.
Kuchařka: JanaDorazinova