Bramborové placky s bulgurem a paprikou

38
- reklama -

Suroviny
8-10 placek

3-4 velké uvařené brambory ve slupce
1/2 sklenice od hořčice uvařeného bulguru *
1 vejce
1-2 plátky šunky
1 menší červená paprika
50 g tvrdého sýra nahrubo nastrouhaného
špetička mleté chilli
pažitka
sůl
mletý pepř – podle chuti
1-2 lžíce oleje na smažení
(*bulgur jsem použila, protože mi zbyl z předešlého dne, tím jsem nemusela dávat žádnou mouku, ani strouhanku na spojení těsta)

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé brambory oloupáme a nahrubo nastrouháme rovnou do větší mísy.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme k nim bulgur, vejce, nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájenou šunku a papriku, pažitku, sůl, pepř, příp. chilli.

  3. Těsto rukou dobře promícháme, aby se suroviny dobře spojily.

  4. Na teflonové pánvi rozpálíme olej.

  5. Z mísy postupně odebíráme kousky, ze kteréých tvarujeme placky, dlaněmi udělat kouličku a zploštit jí na placku-tip pro nezkušené mladé kuchařinky. Pokud se těsto lepí na ruce, tak si je lehce pomokřete-jde to líp.

  6. Placky na pánvi osmažíme po obou stranách, každou stranu cca 4 minuty.

    Servírujeme teplé nebo studené. Hodí se k nim různé saláty, kyselé okurky, dipy, ale chutnají i samotné.

Poznámka od kuchařky

Tip-česnekový dip z tvarohu:

vanička tvarohu-záleží na vás zda použijete tučný nebo netučný

1/2 lžičky Vegety

1-2 propasírované stroužky česneku

posekaný libeček-ten dá dipu výborný chuťový šmrnc, ale někomu libeček nechutná

nebo pažitka

Vše dát do misky a vidličkou dobře promíchat.

Pokud vám dip zbude, můžete ho použít třeba na topinky nebo čerstvé bagetky