
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- brambory
- polohrubá (hrubá) mouka
- sůl
- vejce
- na obložení:
- zakysaná smetana
- brynza
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- uzený bůček
Postup přípravy receptu
-
V zakysané smetaně dobře rozmícháme brynzu, lehce osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme na kolečka a bůček na kostičky a oboje osmažíme. -
Z bramborového těsta vyválíme placky, které usmažíme a ihned potíráme brynzovou směsí a sypeme smaženou cibulí a škvarečky slaniny.
Máte-li zelenou nať, vypadá to s ní i chutná ještě líp.
Poznámka od kuchařky
Kdysi takhle podobně ochutil lokše v pořadu Ano, šéfe Z.Pohlreich.
A pro nás je to takové „zbytkové“ jídlo – při vaření knedlíků usmažíme i pár placek, uzený bůček, zakyska i brynza jsou v lednici prakticky pořád…
Kdo si netroufá dělat bramborové těsto od oka, najde recept třeba tady https://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambo…
Kuchařka: cathleen