Bramborové placky s brynzou, cibulí a uzeným bůčkem

85
- reklama -

Suroviny

Těsto:
brambory
polohrubá (hrubá) mouka
sůl
vejce
na obložení:
zakysaná smetana
brynza
sůl
mletý pepř
cibule
uzený bůček

Postup přípravy receptu

  1. V zakysané smetaně dobře rozmícháme brynzu, lehce osolíme a opepříme.
    Cibuli nakrájíme na kolečka a bůček na kostičky a oboje osmažíme.

  2. Z bramborového těsta vyválíme placky, které usmažíme a ihned potíráme brynzovou směsí a sypeme smaženou cibulí a škvarečky slaniny.
    Máte-li zelenou nať, vypadá to s ní i chutná ještě líp.

Poznámka od kuchařky

Kdysi takhle podobně ochutil lokše v pořadu Ano, šéfe Z.Pohlreich.

A pro nás je to takové „zbytkové“ jídlo – při vaření knedlíků usmažíme i pár placek, uzený bůček, zakyska i brynza jsou v lednici prakticky pořád…

Kdo si netroufá dělat bramborové těsto od oka, najde recept třeba tady https://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambo…