- reklama -
Suroviny
- směs na bramborové těsto v prášku
- čerstvé houby (použít můžeme i sušené nebo žampiony)
- 2 lžíce oleje pod houby
- 1-2 stroužky propasírovaného česneku
- sůl
- pepř
- petrželka nebo pažitka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Bramborové těsto zpracujeme podle návodu.
-
Z hub uděláme klasickou smaženici. Když je voda vydušená, ochutíme pepřem, solí, propasírovaným česnekem, posekanou petrželkou a vše promíchálme. Necháme vychladnout.
-
Pokud použijeme houby sušené, tak je nejdříve dobře propláchneme a namočíme na půl hodiny do studené vody, pak vodu scedíme.
-
Z bramborového těsta tvoříme malé bochánky, které rozválíme.
-
Na střed dáme houbovou smaženici, uzavřeme a uděláme oválné placky.
-
Opékáme dozlatova, každou stranu cca 3 minuty. Servírujeme teplé, ale i studené jsou moc dobré.
Poznámka od kuchařky
Tip: placky můžete také plnit předem uvařeným špenátem, ochuceným mletým masem orestovaným na pánvi, šunkou, sýrem apod.
Kuchařka: radiator