Bramborové placky plněné houbami

74
- reklama -

Suroviny

směs na bramborové těsto v prášku
čerstvé houby (použít můžeme i sušené nebo žampiony)
2 lžíce oleje pod houby
1-2 stroužky propasírovaného česneku
sůl
pepř
petrželka nebo pažitka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto zpracujeme podle návodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Z hub uděláme klasickou smaženici. Když je voda vydušená, ochutíme pepřem, solí, propasírovaným česnekem, posekanou petrželkou a vše promíchálme. Necháme vychladnout.

  3. Pokud použijeme houby sušené, tak je nejdříve dobře propláchneme a namočíme na půl hodiny do studené vody, pak vodu scedíme.

  4. Z bramborového těsta tvoříme malé bochánky, které rozválíme.

  5. Na střed dáme houbovou smaženici, uzavřeme a uděláme oválné placky.

  6. Opékáme dozlatova, každou stranu cca 3 minuty. Servírujeme teplé, ale i studené jsou moc dobré.

Poznámka od kuchařky

Tip: placky můžete také plnit předem uvařeným špenátem, ochuceným mletým masem orestovaným na pánvi, šunkou, sýrem apod.