Bramborové placky (jako zastara)

55
- reklama -

Suroviny
9-10 porcí

asi 6 středně velkých brambor
2-3 stroužky česneku
asi 30 dkg hrubé mouky
2 polévkové lžíce solamylu
sůl
drcený kmín
jedna lžíce dětské krupičky
jedno vejce
1 lžíce mléka
1 malá lžíce majoránky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce dáme vařit několik hodin před pečením. Vychladlé brambory oloupeme.

  2. Do větší mísy nastrouháme brambory. Přistrouháme česnek, přidáme sůl, vajíčko, majoránku, kmín, solamyl a mouku a případně také mléko.
    Prohněteme rukama a přidáváme mouku, aby vznikla hustá hmota.

  3. Na vál dáme mouku. Z bochánku odebíráme malé kousky a z nich válečkem vyválíme jednotlivé placky.

  4. Rozpálíme olej na pánvi. Placky položíme na pánev a obracečkou obracíme.
    Placky vyjmeme do prostorné mísy, aby mohly vychladnout. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Upozorňuji že toto množství surovin je pro 2 lidi.

Je to prosté jídlo, které jedli naši předci, neočekávejte žádný nóbl oběd, ale za pokus to stojí 🙂