
- reklama -
Suroviny
9-10 porcí
- asi 6 středně velkých brambor
- 2-3 stroužky česneku
- asi 30 dkg hrubé mouky
- 2 polévkové lžíce solamylu
- sůl
- drcený kmín
- jedna lžíce dětské krupičky
- jedno vejce
- 1 lžíce mléka
- 1 malá lžíce majoránky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce dáme vařit několik hodin před pečením. Vychladlé brambory oloupeme.
-
Do větší mísy nastrouháme brambory. Přistrouháme česnek, přidáme sůl, vajíčko, majoránku, kmín, solamyl a mouku a případně také mléko.
Prohněteme rukama a přidáváme mouku, aby vznikla hustá hmota. -
Na vál dáme mouku. Z bochánku odebíráme malé kousky a z nich válečkem vyválíme jednotlivé placky.
-
Rozpálíme olej na pánvi. Placky položíme na pánev a obracečkou obracíme.
Placky vyjmeme do prostorné mísy, aby mohly vychladnout. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Upozorňuji že toto množství surovin je pro 2 lidi.
Je to prosté jídlo, které jedli naši předci, neočekávejte žádný nóbl oběd, ale za pokus to stojí 🙂
Kuchařka: gajdosovam