- reklama -
Suroviny
- 400 g uvařených studených brambor
- 80 g nivy
- 100 g libové anglické slaniny
- 1 žloutek
- 1 malá cibule
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- 1 lžíce solamylu
- strouhanka podle potřeby
- nasekaná petrželka
- sůl
- pepř
- Na obalení:
- bílek
- trochu mléka
- strouhanka nejlépe umletá z 2 dnů starých rohlíků
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu nakrájíme na hodně drobné kousky. Brambory a nivu nastrouháme na jemném struhadle.
-
Všechny suroviny spojíme v kompaktní těsto, strouhanku přidáváme na konec, asi 1-2 lžíce.
-
V rukách uválíme kuličky a namáčíme do rozšlehaného bílku s troškou mléka. Hned je obalíme ve strouhance.
-
Smažíme je v dostatečné vrstvě rozehřátého oleje ze všech stran. Odkládáme na papírový ubrousek.
-
Podáváme ihned teplé, jsou krásně křupavé. Nebo jako studenou chuťovku a k tomu nějaký oblíbený dip.
Kuchařka: mika59