
- reklama -
Suroviny
- 800 g vařených brambor
- 10 g soli
- 1-2 vejce (podle velikosti)
- 100 g krupice
- 200 g hrubé mouky
- 2 lžíce octa
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme o den dříve, a necháme přes noc ve slupce. Druhý den je oloupeme, nastrouháme nebo umeleme na strojku. Na válu je zasypeme moukou, krupicí, osolíme, uděláme uprostřed důlek, kam rozklepneme vejce a přidáme ocet.
-
Napřed nožem, pak rukama zpracujeme těsto, které musí být pevné, dobře vypracované. Těsto nenecháváme dlouho stát, řídne.
-
Z tohoto těsta děláme knedlíky, které plníme ovocem nebo povidly. Knedlíky zaváříme v osolené vroucí vodě cca 15 minut.
Kuchařka: Denisa