Bramborové ovocné knedlíky

91
- reklama -

Suroviny

800 g vařených brambor
10 g soli
1-2 vejce (podle velikosti)
100 g krupice
200 g hrubé mouky
2 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme o den dříve, a necháme přes noc ve slupce. Druhý den je oloupeme, nastrouháme nebo umeleme na strojku. Na válu je zasypeme moukou, krupicí, osolíme, uděláme uprostřed důlek, kam rozklepneme vejce a přidáme ocet.

  2. Napřed nožem, pak rukama zpracujeme těsto, které musí být pevné, dobře vypracované. Těsto nenecháváme dlouho stát, řídne.

  3. Z tohoto těsta děláme knedlíky, které plníme ovocem nebo povidly. Knedlíky zaváříme v osolené vroucí vodě cca 15 minut.