- reklama -
Suroviny
4 porce
- bramborové noky (kupované)
- olivový olej
- česnek
- cibule
- anglická slanina
- špenát, čerstvý celý
- sůl
- pepř
- 2-3 dl smetany na vaření
- 2 dl bílého vína
- parmazán na posypání
Postup přípravy receptu
-
Česnek a cibuli nakrájíme na větší kusy a anglickou slaninu na nudličky.
-
Na rozpáleném olivovém oleji trošku osmažíme cibuli a česnek, po chvilce přidáme anglickou slaninu a necháme jí na chvíli orestovat.
-
Pak podlijeme bílým vínem, přidáme neuvařené noky a špenát, necháme chvilku povařit, pak přilijeme smetanu na vaření a znovu necháme chvilku povařit. Noky ochutíme solí a pepřem.
-
Když jsou noky měkké, tak můžeme servírovat na talíř. Výborné je navrch nastrouhat parmazán.
Kuchař: Jnany