Bramborové noky se špenátem slaninou a smetanou.

902
- reklama -

Suroviny
4 porce

bramborové noky (kupované)
olivový olej
česnek
cibule
anglická slanina
špenát, čerstvý celý
sůl
pepř
2-3 dl smetany na vaření
2 dl bílého vína
parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli nakrájíme na větší kusy a anglickou slaninu na nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpáleném olivovém oleji trošku osmažíme cibuli a česnek, po chvilce přidáme anglickou slaninu a necháme jí na chvíli orestovat.

  3. Pak podlijeme bílým vínem, přidáme neuvařené noky a špenát, necháme chvilku povařit, pak přilijeme smetanu na vaření a znovu necháme chvilku povařit. Noky ochutíme solí a pepřem.

  4. Když jsou noky měkké, tak můžeme servírovat na talíř. Výborné je navrch nastrouhat parmazán.