Bramborové noky s pažitkou

32
- reklama -

Suroviny

600 g neoloupaných brambor
170 g hladké mouky
sůl
nakrájená pažitka 1 lžíce (může být i sušená)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory ve slupce uvaříme je do měkka. Ještě teplé je oloupeme a nastrouháme.


    Zobrazit celý recept

  2. K nim přidáme mouku, sůl a pažitku.

  3. Propracujeme těsto, ze kterého tvoříme noky.

  4. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě několik minut dle potřeby – až vyplavou na hladinu.

Poznámka od kuchařky

Použít je můžete k čemukoli, kde používáte bramborový knedlík. Já jsem je použila k červenému zelí a uzenému jako novoroční oběd.

Noky jsem dělala větší, aby bylo do čeho kousnout – jak říká můj manžel.:-)