Suroviny
- Noky:
- 6 větších brambor
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- trochu pepře
- nasekaná petrželová nať
- hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme (jako kdybychom chtěli dělat bramboráky), z brambor vymačkáme přebytečnou vodu a dáme je do jiné mísy.
-
K bramborám dvě přidáme celá vejce, sůl, pepř, česnek, nasekanou petrželku a promícháme.
-
Ke směsi přidáme asi 2 lžíce hladké mouky, promícháme a postupně přidáváme opět mouku dle potřeby. Těstíčko by nemělo být moc řídké, radši trochu hustší.
-
Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme a přidáme lžíci oleje. Pomocí lžičky děláme malé noky, které dáváme opatrně do vody. Vaříme je, dokud nevyplavou napovrch.
-
Hotové noky dáme stranou do mísy, aby se neslepily, tak je trochu můžeme pokapat olejem.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo z jedné pánve je rychlé a dobré. Něco jako halušky se zelím. Tak dobrou chuť:)