- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 800 g brambor uvařených ve slupce
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 1 vejce
- mořská sůl
- 150 g vlašských ořechů
- 3 lžíce tmavého třtinového cukru
- máslo nebo olej z ořech. jader
- švestkový nebo datlový sirup na ozdobu (popř. i jiný)
Postup přípravy receptu
-
Prolisujte uvařené a oloupané brambory, promíchejte s moukou a vejcem a na válu zpracujte v těsto.
-
Z těsta vyválejte hady a krájejte na drobné dílky – nočky.
-
Nočky zavařujte do vroucí osolené vody a vařte 5 min., než vyplavou na hladinu.
-
Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi a umelte. Promíchejte s třtinovým cukrem.
-
Servírujte posypané ořechy a pokapané rozpuštěným máslem nebo olejem z ořech. jader a ozdobené sirupem (datlový, agáve…).
Kuchařka: amarcha