Bramborové „lívanečky“

63
- reklama -

Suroviny
20 porcí

Těsto:
přibližně
1/2 kg vařených osolených brambor
150 g mouky hladké
Náplň:
1 tvaroh ve vaničce
asi 2 lžičky moučkového cukru (dle chuti)
trošku vanilkového cukru
Ozdoba:
jahodový džem – příchuť podle vaší chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku
    a zpracujeme vláčné těsto.

  2. Válečkem vyválíme, skleničkou vykrajujeme kolečka, která smažíme
    z obou stran na rozpáleném oleji do růžova.

  3. Ještě teplé namažeme tvarohem a dozdobíme džemem.

Poznámka od kuchařky

Zbyly vám od oběda vařené brambory? Připravte si z nich

tuto naprosto jednoduchou a rychlou pochoutku.