Bramborové koule s uzeným masem

78
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1/2 kg uzeného masa (žebra)
6 brambor (velkých)
200 g hrubé mouky
50 g krupice
3 vejce (jedno do náplně)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme na struhadle.

  2. Přidáme vejce, sůl, krupici a hrubou mouku.

  3. Vytvoříme těsto, které necháme po propracování tak 10 minut odpočinout.

  4. Nasekané uzené maso (nejlépe ze žeber) smícháme s jedním syrovým vajíčkem. Smícháme a rukou prohněteme tak, aby bylo možno udělat kuličky, které dáme na tácek nebo do krabičky zmrazit (stačí na 30 minut).

  5. Následně na válu z těsta děláme placky, na které pokládáme z poloviny zmražené kuličky uzeného masa – výborně se to díky tvaru masa zabaluje do těsta.

  6. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Servírujeme na vařeném nejlépe kysaném zelí a bohatě sypeme na sádle opečenou cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Částečné předmražení vytvarovaného uzeného masa ocení, každý kdo dělá větší množství plněných bramborových koulí, jako třeba u nás cca 32 kusů. Když je milujou není co řešit 🙂