Bramborové koláčky s brokolicí

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

0.6 kg brambor
1/2 menší brokolice
1 cibule
100 g parmezánu nebo jiného strouhaného sýra
máslo
mléko
sůl
pepř
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě, přidáme mléko, máslo a uděláme hustou kaši.


    Zobrazit celý recept

  2. Brokolici uvaříme a rozsekáme na kousky, cibulku osmažíme, vše zamícháme do kaše spolu se sýrem.

  3. Vytváříme koláčky cca 50 g a opečeme na sádle nebo oleji, aby byly lehce růžové.

  4. Podáváme s kuřecími prsy dušenými na páře (s vepřovými medailonky z panenky), zeleninovým ragú (hustá zeleninová směs chuti mírně nakyslého leča – rajčata, papriky, cibule a pak je jedno co přidáte – cukety, žampiony atd…).

Poznámka od kuchařky

Velice dobré. Možno podávat i jako přílohu k letnímu zeleninovému salátu, ke gril masu. Možná jde i k rybě – vyzkoušet a doporučit může každý. Foto dodá asi Bibinka nebo Žížala . 🙂