
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vařených brambor
- 500 g hrubé mouky
- 2 polévkové lžíce dětské krupičky
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 polévkové lžíce octa
- 2 zarovnané čajové lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupáme. Studené brambory nastrouháme na hrubé části struhadla (tam, kde strouháme okurky na hrubé nudličky).
-
Přidáme mouku, krupičku, olej, ocet, vejce a sůl a vypracujeme těsto. S těstem se pracuje dobře a nelepí.
-
Těsto rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme válečky. Na každé patro parního hrnce položíme pruh pečícího papíru – knedlík se na něj nepřilepí a nebudeme muset čistit otvory. Paříme 35 minut.
-
Po upaření necháme chvilku „zavadnout“, aby se při přenášení nepřelomily, jsou dost velké (tu první se mi podařilo rozlomit).
Poznámka od kuchařky
Původní recept mám od „Vovec“ z Dámy, přidala jsem jen ocet.
Kuchař: Betyna