Suroviny
- 800 g brambor
- 260 g hrubé mouky
- 80 g krupice
- 2 vejce
- špeta soli
- pažitka
- petrželka
- 1/2 pórku
- jedna mrkev
- 1 lžička tvrdého nastrouhaného sýra
- špetka kurkumy
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si ve slupce uvaříme brambory, které po uvaření slijeme a necháme vychladnout. Když jsou vychladlé, tak je nahrubo nastrouháme. Zatím si dáme vařit vodu se solí a špetkou kurkumy.
-
Do nastrouhaných brambor dáme vejce, hrubou mouku i krupici. Přidáme nasekané bylinky, nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájený pórek, špetku soli a lžičku strouhaného sýra. Ze všech těchto surovin vypracujeme těsto.
-
Z těsta vytvarujeme knedlíky, které obalíme v krupici a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Ale nejdříve knedlíky odšťouchneme ode dna, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme 18-20 minut. Po vyndání pokrájíme nití, nebo kráječem.
Poznámka od kuchařky
Připravuji takhle knedlíky vždycky pro vnoučka, který je má rád jen tak s cibulkou, ale jinak jsou fajn i pro nás dospělé jako příloha k masu.