
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 400 g předem vařených brambor ve slupce, poté oloupaných
- 1 starší rohlík nebo houska
- 30 g medvědího česneku
- sůl dle chuti
- 1 vejce
- 1 hrst hrubé mouky, cca 30 gramů
Postup přípravy receptu
-
Oloupané vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme jemně pokrájený medvědí česnek, drobně pokrájený starší rohlík nebo housku, vejce a sůl. Vše dobře promícháme, dle potřeby (moučnatosti brambor) přidáme hrubou mouku, opět promícháme a vytvoříme šišku knedlíku.
-
Knedlík vložíme do kastrolu s vroucí vodou, opatrně odlepíme ode dna a po vyplavání vaříme pod poklicí, na mírnějším plameni cca 20 minut.
-
Podáváme například k pečenému vepřovému masu, kachně, huse, uzenému…
Kuchař: recepty73