
- reklama -
Suroviny
    
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 1 vejce
- 100 g polohrubé mouky + podle potřeby
- 100 g krupice
- špetka soli
- čerstvé jahody
- cukr krupice
- lístky máty
- tvrdý tvaroh
- máslo
Postup přípravy receptu
- 
Studené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto. 
- 
Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut podle velikosti. 
- 
Cukr a mátu společně rozmixujeme. Okapané knedlíky sypeme tvarohem, ochuceným cukrem a poléváme rozpuštěným máslem. 
Poznámka od kuchařky
Do cukru při mixování přidávejte mátu postupně, až docílíte vaši chuť.
            Kuchařka: mika59
        
 
            