Bramborové knedlíky – po bavorsku

121
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
250 g bramborové moučky – solamylu
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou uvařit do měkka. Scedíme a necháme chvilku zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory prolisujeme a dáme do větší mísy.

  3. Vidličkou uděláme přes celé kříž – rozdělíme na 4 díly a jeden díl dáme stranou.

  4. Ostatní brambory smícháme s vejcem a moučkou a vypracujeme těsto. Poté zapracujeme i zbylé brambory.

  5. Dáme vařit vodu na knedlíky a osolíme.

  6. Z hotového těsta tvoříme koule o průměru 6-7 cm a dáme na 15 minut vařit do vody.

Poznámka od kuchařky

Knedlíky jsou úplně jiné než naše české, jsou to takové „blemcáky“ lepivé, ale mě strašně chutnají:-)

Receptů na knedlíky – bavorské je spousty tak, jako na naše české, ale tyto jsou nejjednodušší – zvládne je každý.

Mně těsto umíchala pekárna, takže jsem ani nebyla jako čuně:-)

Skvěle se hodí k

http://www.toprecepty.cz/recept/21550-krupave-vepr…

nebo jakémukoliv pečenému masíku