Suroviny
- 1 kg brambor
- 250 g bramborové moučky – solamylu
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou uvařit do měkka. Scedíme a necháme chvilku zchladnout.
-
Brambory prolisujeme a dáme do větší mísy.
-
Vidličkou uděláme přes celé kříž – rozdělíme na 4 díly a jeden díl dáme stranou.
-
Ostatní brambory smícháme s vejcem a moučkou a vypracujeme těsto. Poté zapracujeme i zbylé brambory.
-
Dáme vařit vodu na knedlíky a osolíme.
-
Z hotového těsta tvoříme koule o průměru 6-7 cm a dáme na 15 minut vařit do vody.
Poznámka od kuchařky
Knedlíky jsou úplně jiné než naše české, jsou to takové „blemcáky“ lepivé, ale mě strašně chutnají:-)
Receptů na knedlíky – bavorské je spousty tak, jako na naše české, ale tyto jsou nejjednodušší – zvládne je každý.
Mně těsto umíchala pekárna, takže jsem ani nebyla jako čuně:-)
Skvěle se hodí k
http://www.toprecepty.cz/recept/21550-krupave-vepr…
nebo jakémukoliv pečenému masíku