
- reklama -
Suroviny
- Houbová směs:
- velká hrst krájené lahůdkové cibulky
- 400 g drobně pokrájených hub
- 2 opravdu velké stroužky česneku
- sůl, pepř
- kmín drcený
- lžíce řepkového oleje
- Hraška – půl lžičky
- Knedlíky:
- 1 kg vařených strouhaných brambor
- 250-320 g hrubé mouky
- rovná lžička soli
- Hlávkové zelí:
- půl malé hlávky zelí
- 1 cibule
- 2 lžíce řepkového oleje
- sůl
- 2-3 lžíce octa
- 2 lžíce agávového sirupu nebo fruktózy
Postup přípravy receptu
-
Houbová směs:
Cibulku zpěním na oleji, přidám lisovaný česnek, krátce orestuji, zasypu houbami, zamíchám, osolím a okořením. Podusím doměkka, pak odkryji pokličku a vydusím vodu. Na závěr přidám necelou lžičku Hrašky, aby se houby spojily. Nechám vychladnout. -
Knedlíky:
Studené brambory osolím a zpracuji na vále s moukou v těsto. Vyválím váleček, rozkrájím na kousky, (asi 16) plním studenou houbovou směsí, vytvaruji knedlíky, vařím v osolené vodě 5-7 minut. -
Hlávkové zelí:
Zelí omyji a pokrájím. Cibuli nasekám, orestuji na oleji do sklovita. Podliji 1 dl vody, zasypu zelím, osolím, okmínuji a 15 minut podusím přikryté poklicí. Pak přidám ocet, osladím a popráším polohrubou moukou. Zamíchám a pár minut provařím odkryté, aby ocet vyčpěl.
Kuchařka: Taevita