
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vařených brambor
- 1 vejce
- hrubá mouka
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme.
-
Přidáme vejce, sůl a tolik hrubé mouky , aby těsto bylo tužší (hrnek až jeden a půl hrnku mouky, je to podle kvality brambor). Vytvořte válečky. Já udělám 4 válečky.
-
Do většího kastrolu dám pařák na knedlíky a do výše pařáku vodu a dám vařit. Na pařák dám papírovou utěrku a vložím knedlíky. Vařím 20 minut.
-
Vyndám, nití nakrájím, dám na čistou utěrku a přikryji. Knedlíky nejsou oslizlé.
Poznámka od kuchařky
Takhle vařím knedlíky pořád, ať jsou to bramborové, kynuté sladké, houskové. Já totiž fakt nemám ráda ty oslizlé kraje u knedlíků.
Kuchařka: gatear