
- reklama -
Suroviny
- 2 velké syrové brambory
- 2 vařené studené brambory
- 1 starší rohlík
- 1 vejce
- 5-6 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce bílých burisonu
- lžíce sušené cibule
- 1/4 lžičky kypřícího prášku
- petrželka čerstvá nebo sušená
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme syrové a vařené brambory na jemném struhadle. Přidáme pokrájený rohlík na kostičky, vejce a zbytek surovin. Umícháme hustší těsto.
-
Mokrýma rukama tvoříme koule jako malý míček. Vhazujeme do vroucí, osolené vody a vaříme asi 10 minut. Během vaření knedlíky otáčíme. Jsou vhodné k zelí, guláši nebo špenátu.
Poznámka od kuchařky
Vodu ze syrových brambor nesléváme, není třeba už žádnou tekutinu. Kdyby těsto přesto bylo moc tuhé, přilijeme trochu perlivé vody nebo mléka.
Kuchařka: mika59