![Bramborové knedlíky bez lepku, mléka a vajec_5ff9a5968861e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bramborove-knedliky-bez-lepku-mleka-a-vajec_5ff9a596795f2.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 600 g brambor
- 200 g bezlepkové mouky
- sůl
- 1 lžička jedlé sody nebo bezlepkového prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno. Zasypeme bezlepkovou moukou, osolíme a zpracujeme v hladké těsto. Z těsta vytvarujeme menší válečky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Do vody přidáme jedlou sodu nebo prášek do pečiva, které výrazně snižují vytvoření lepkavé vrstvy na povrchu knedlíků. Uvařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
Poznámka od kuchařky
Jedlou sodu přidávám do vody při vaření jakýchkoli knedlíků – kynutých, houskových i bramborových. Jsou pak na povrchu krásně hladké, ale ne lepivé a „oslizlé“.
Kuchařka: petram