Bramborové knedlíčky s jahodovou omáčkou

86
- reklama -

Suroviny


Knedlíčky:
70 dkg brambor
20 dkg hrubé mouky
1 špetka soli
1 vejce
Omáčka:
Čerstvé jahody
Zakysaná smetana
Cukr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, ideálně 1 den předem. Po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poté přidáme zbytek ingrediencí: hrubá mouka, špetka soli a vajíčko.

  2. Těsto propracujeme a posléze z něj uválíme válečky. Postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Knedlíky vaříme 10 – 13 minut – když vaříte 12 minut, 6 minut na jedné straně a zbylých 6 na druhé. Nakonec propíchneme špejlí, zabráníme tím sražení.

  3. Omáčku utvoříme smícháním rozmačkaných jahod, smetany a cukru (rozmíchat na poměrně řídkou tekutinu, ale jestli chcete více hustou, tak logicky nemíchejte tolik).

Poznámka od kuchařky

Asi to nevypadá jako něco, co byste zblajzli, ale je to fakt pořádná mňamka! Děti si pochutnaly!