
- reklama -
Suroviny
- 750 g vařených brambor
- 300 g uzeného masa nebo uzeniny
- 150 g hrubé mouky
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- 100 g sádla nebo másla
- 2 vejce
- 1 lžíce škrobové moučky
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín
- muškátový květ
- hladká mouka na vál
- sůl
- olej na smažení
- špejle
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr, prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme.
-
Tvoříme válečky, stočíme je na způsob vinné klobásy, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na oleji opečeme. Jsou dobré teplé i studené.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz
Kuchařka: HankaPu