
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 500 g hub – nejlépe směs
- 2 cibule
- 150 g libové anglické slaniny
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- sádlo
- 500 g brambor
- 170 – 180 g polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěné sádlo přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, kmín a dusíme, dokud houby nezměknou a nevydusí se šťáva.
-
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle pak přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme.
-
Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu z brambor a postupně vmícháme mouku – těsto má být tužší. Osolíme podle chuti.
-
Přes speciální cedník na halušky protlačíme do osolené vroucí vody a vaříme dokud nevyplavou. Pak scedíme a smícháme s houbami a slaninou s cibulí, krátce prohřejeme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem hledat, jestli už tu recept není, ale podobný jsem nenašla.
Je to nenáročný a poměrně rychlý recept.
Kuchařka: mysulka









