Bramborové halušky s houbami

171
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

500 g hub – nejlépe směs
2 cibule
150 g libové anglické slaniny
mletý kmín
sůl
pepř
sádlo
500 g brambor
170 – 180 g polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěné sádlo přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, kmín a dusíme, dokud houby nezměknou a nevydusí se šťáva.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle pak přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme.

  3. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu z brambor a postupně vmícháme mouku – těsto má být tužší. Osolíme podle chuti.

  4. Přes speciální cedník na halušky protlačíme do osolené vroucí vody a vaříme dokud nevyplavou. Pak scedíme a smícháme s houbami a slaninou s cibulí, krátce prohřejeme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Zkoušela jsem hledat, jestli už tu recept není, ale podobný jsem nenašla.

Je to nenáročný a poměrně rychlý recept.