Bramborové gnocchi s rajskou omáčkou

71
- reklama -

Suroviny

Rajská omáčka:
150 g rajského protlaku
300 ml vody
1 cibule (najemno nakrájená)
1 stroužek česneku (utřený)
1 lžička cukru
1 bobkový list
špetka sušené bazalky
pepř
sůl
Gnocchi:
700 g brambor (oloupaných)
100 g hrubé mouky
25 g másla (změklého)
50 g parmazánu (nastrouhaného)
1 vejce
špetka muškátového oříšku (nastrouhaného)
rostlinný tuk (nebo máslo, na vymazání nádoby)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na omáčku dáme do kastrolu, ochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu.

  2. Snížíme teplotu, přikryjeme a dusíme asi 30 min.

  3. Mezitím si ve slané vodě uvaříme oloupané brambory.

  4. Scedíme je a prolisujeme do mísy.

  5. Přidáme mouku s máslem, muškátový oříšek, sůl a pepř, vejce a 40 g nastrouhaného parmazánu a zpracujeme těsto.

  6. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na asi 2,5 cm kousky, které vaříme v osolené, vroucí vodě asi 5 min. (než vyplavou).

  7. Do tukem vymazané zapékací nádoby dáme vařené gnocchi, přelijeme trochou rajské omáčky a posypeme zbylým nastrouhaným parmazánem.

  8. Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň a grilujeme asi 5 min než začne sýr bublat. Ihned podáváme. Zbylou rajskou omáčku podáváme v omáčníku zvlášť.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Bramborová kuchařka