Bramborové bylinkové knedlíky

95
- reklama -

Suroviny

3/4 kg uvařených brambor
2-3 špetky soli
100 g hrubé pšeničné krupice
250 g hrubé mouky
2 vejce
2 hrsti nasekaných bylin:
směs petrželky
libečku
oregana
pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory studené nastrouháme nebo horké prolisujeme a necháme vychladnout.

  2. Pak si dáme vařit vodu a do brambor vyklepneme vejce, zasypeme krupicí a moukou, přidáme bylinky a osolíme.

  3. Rychle a lehce zpracujeme těsto. Těsto se solí by nemělo dlouho stát, protože řídne.

  4. Utvoříme knedlíky podle zvyklosti (já dělám šišky), obalíme v mouce a pouštíme je po jednom do vařící vody.
    Snažíme se, aby voda zase co nejdříve začala vařit, pak je opatrně odlepíme ode dna a vaříme (knedlíky musí mít dost místa a musí plavat) asi 15-17 minut podle velikosti.
    Jeden vylovíme, rozkrojíme a pokud není uprostřed nedovařený, vylovíme i ty ostatní.

    Nakrájíme na plátky a podáváme k pečenému masu.