
- reklama -
Suroviny
- 3/4 kg uvařených brambor
- 2-3 špetky soli
- 100 g hrubé pšeničné krupice
- 250 g hrubé mouky
- 2 vejce
- 2 hrsti nasekaných bylin:
- směs petrželky
- libečku
- oregana
- pažitky
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory studené nastrouháme nebo horké prolisujeme a necháme vychladnout.
-
Pak si dáme vařit vodu a do brambor vyklepneme vejce, zasypeme krupicí a moukou, přidáme bylinky a osolíme.
-
Rychle a lehce zpracujeme těsto. Těsto se solí by nemělo dlouho stát, protože řídne.
-
Utvoříme knedlíky podle zvyklosti (já dělám šišky), obalíme v mouce a pouštíme je po jednom do vařící vody.
Snažíme se, aby voda zase co nejdříve začala vařit, pak je opatrně odlepíme ode dna a vaříme (knedlíky musí mít dost místa a musí plavat) asi 15-17 minut podle velikosti.
Jeden vylovíme, rozkrojíme a pokud není uprostřed nedovařený, vylovíme i ty ostatní.Nakrájíme na plátky a podáváme k pečenému masu.
Kuchařka: zizala