
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vařených brambor
- asi 350 g hrubé mouky
- 2 lžíce soli
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 3-4 trojúhelníčky taveného sýra
- 10 g sušeného droždí
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí.
-
Spustíme program na přípravu těsta. Zpočátku musíme pekárně trochu pomoci, dohlédnout, aby rovnoměrně těsto zpracovávala. Případně přidat trochu mouky.
-
Když vykyne, nabíráme pomoučenou lžící těsto, klademe na plech na pečící papír.
-
Pečeme na 180°C asi 20 minut. Zespodu hnědnou víc než navrchu. Můžete posypat i semínky podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji dát do těsta trošku min soli.
Kuchařka: Jacque









