Bramborové bochánky se salámem

101
- reklama -

Suroviny
4 porce

zbylé vařené brambory od oběda
1-2 vejce
mléko
hrubá mouka
uzenina (já měla kabanos)
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zbylé brambory od oběda rozšťoucháme a přidáme vejce, trochu mléka a hrubou mouku tak, aby vzniklo hustší těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Z něj děláme bochánky, které naplníme uzeninou.

  3. Obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin je zavislé na množtví brambor, co nám zůstalo od oběda.

Inspirovala jsem se ve starším kalendáři, kde byly bochánky dělány ze zbytku bramborové kaše a jako autorka byla uvedena paní Petráčková z Liberce.