- reklama -
Suroviny
4 porce
- zbylé vařené brambory od oběda
- 1-2 vejce
- mléko
- hrubá mouka
- uzenina (já měla kabanos)
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Zbylé brambory od oběda rozšťoucháme a přidáme vejce, trochu mléka a hrubou mouku tak, aby vzniklo hustší těsto.
-
Z něj děláme bochánky, které naplníme uzeninou.
-
Obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Množství surovin je zavislé na množtví brambor, co nám zůstalo od oběda.
Inspirovala jsem se ve starším kalendáři, kde byly bochánky dělány ze zbytku bramborové kaše a jako autorka byla uvedena paní Petráčková z Liberce.
Kuchařka: Paprika