
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1000 g syrových brambor
- 2 velké cibule
- olivový olej
- mletý černý pepř
- 8 vajec
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme nové brambory s tenkou slupkou, nemusíme loupat a nakrájíme je na tenká kolečka.
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
-
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
-
Vyjmeme ji a do výpeku vsypeme brambory. Přiklopíme je a na mírném ohni je necháme zvolna péct. Občas je otočime.
-
Když se brambory začnou rozpadat, vmícháme k nim cibuli. Směs ochutíme solí a pepřem a přesypeme do mísy.
-
Vejce rozšleháme a promícháme se směsí v míse.
-
Bramborovou směs rozprostřeme do pánve s trochou oleje.
-
Když je omeleta ze spodní strany hotová, překlopíme ji na talíř a pak ji opatrně vrátíme do pánve a dopečeme z druhé strany.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v časopisu Claudia.
Kuchařka: Jaruna18