Suroviny
pro 4 osoby
- 2 velké brambory
- sůl, pepř
- 1 velká cibule
- 2 červené papriky
- 8 vajec
- 2 hrsti strouhaného eidamu
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře omyjte a očistěte. Pak každou nakrájejte na zhruba 8 dílků. Zdržovat se loupáním nemusíte. Vsypte je na 10 minut do osolené vody a uvařte do poloměkka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte. Olej rozehřejte v pánvi, přidejte brambory a na mírném plameni opékejte, dokud nebudou zcela měkké a krásně zlatavé. Osolte je a opepřete a poté vyjměte z pánve. Pak do ní vsypte kolečka cibule a opékejte ji doměkka,dokud lehce nezezlátne. Přidejte papriku a opékejte dalších 5 minut. Do pánve vraťte brambory.
-
Vajíčka vyklepněte do větší misky, vidličkou našlehejte, osolte a opepřete. Pak jimi přelijte směs v pánvi, pánví mírně zakružte, aby se vejce rozlila rovnoměrně. Až budou téměř pevná, posypte pokrm sýrem a dejte na pár minut pod rozpálený gril v troubě. Nechte sýr probublávat a zezlátnout.