- reklama -
Suroviny
8- 10 kousků chleba,nebo 1 veka
- 4 větší brambory uvařené ve slupce
- 150 g smetanového sýra
- 2 lžíce pomazánkového másla s pažitkou
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 4 sterilované okurky
- několik snítek petrželky
- špetka mleté pálivé papriky
- mletý pepř
- sůl
- chilli paprička (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
-
Sýr, smetanu, pomazánkové máslo a hořčici promícháme.
-
Okurky a petrželku nasekáme velmi na jemno.
-
Vše promícháme a dochutíme pepřem, mletou pálivou paprikou a solí.
-
Necháme vychladit a podáváme s pečivem a zeleninovou oblohou. Můžeme přidat i několik čerstvých, na jemno pokrájených chilli papriček.
-
Zdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka nám „zmizela“, snědla se do pár minut, měla nádech do chutě bramb. salátu, nevím, jak je to možné, ale něco mi to připomínalo z něj, ale můžu ji jen doporučit, je velmi rychlá a nenáročná.
Kuchařka: varilamyskakasicku