Bramborová pomazánka se smetanou

106
- reklama -

Suroviny
8- 10 kousků chleba,nebo 1 veka

4 větší brambory uvařené ve slupce
150 g smetanového sýra
2 lžíce pomazánkového másla s pažitkou
200 g zakysané smetany
1 lžíce plnotučné hořčice
4 sterilované okurky
několik snítek petrželky
špetka mleté pálivé papriky
mletý pepř
sůl
chilli paprička (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.


    Zobrazit celý recept

  2. Sýr, smetanu, pomazánkové máslo a hořčici promícháme.

  3. Okurky a petrželku nasekáme velmi na jemno.

  4. Vše promícháme a dochutíme pepřem, mletou pálivou paprikou a solí.

  5. Necháme vychladit a podáváme s pečivem a zeleninovou oblohou. Můžeme přidat i několik čerstvých, na jemno pokrájených chilli papriček.

  6. Zdobíme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Pomazánka nám „zmizela“, snědla se do pár minut, měla nádech do chutě bramb. salátu, nevím, jak je to možné, ale něco mi to připomínalo z něj, ale můžu ji jen doporučit, je velmi rychlá a nenáročná.