Bramborová polévka s vůní Indie

65
- reklama -

Suroviny

cibule – na kostičky
lžíce másla
1 větší mrkev – nastrouhat nahrubo
1/4 celeru – nastrouhat nahrubo
menší petržel – nastrouhat nahrubo
1 hrst sušených hub – předem namočit, pak chvilku povařit (v létě jsou nejlepší čerstvé)
3 větší brambory
1/4 květáku
mražený nebo čerstvý hrášek – 3 hrsti
zeleninový bujon
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžička dobrého kari
lžička kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme cibulku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření (kari, kurkuma, kmín) a chvilku restujeme společně, až začne vonět.

  2. Zalijeme vývarem (případně vodou s bujonem), přidáme brambory na menší kostičky, květák na podobně velké kousky, hrášek, přilijeme předvařené houby a vaříme vše do měkka.

  3. Dochutíme podle vlastní chuti – dosolíme, dopepříme, jak máme rádi.