
- reklama -
Suroviny
- cibule – na kostičky
- lžíce másla
- 1 větší mrkev – nastrouhat nahrubo
- 1/4 celeru – nastrouhat nahrubo
- menší petržel – nastrouhat nahrubo
- 1 hrst sušených hub – předem namočit, pak chvilku povařit (v létě jsou nejlepší čerstvé)
- 3 větší brambory
- 1/4 květáku
- mražený nebo čerstvý hrášek – 3 hrsti
- zeleninový bujon
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 lžička dobrého kari
- lžička kurkumy
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme cibulku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření (kari, kurkuma, kmín) a chvilku restujeme společně, až začne vonět.
-
Zalijeme vývarem (případně vodou s bujonem), přidáme brambory na menší kostičky, květák na podobně velké kousky, hrášek, přilijeme předvařené houby a vaříme vše do měkka.
-
Dochutíme podle vlastní chuti – dosolíme, dopepříme, jak máme rádi.
Kuchařka: sunny.sofi