
Suroviny
- 100 g ovesných vloček
- 3 brambory
- 2 lžíce tuku
- 1 šálek mléka
- 1-2 vejce
- 100 g kořenové zeleniny
- (mrkev, petržel, celer, pórek)
- sůl
- 1,5 l vody
Postup přípravy receptu
-
Tuk rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm vločky.
-
Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
-
Zeleninu nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do polévky.
-
Pak přidáme i brambory a vaříme, dokud nebude zelenina měkká.
-
Pak vlijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a necháme projít varem.
-
Dochutíme podle své chuti.
-
Zdobíme nasekanými bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Dcerka našla ve spíži ovesné vločky a chtěla na oběd polévku z nich. Nikdy jsem vločky do polévky nedávala a tak jsem si našla tento recept v knížce 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně a musím i napsat, že chutnala i manželovi, ten ty vločky v ní vůbec nepoznal, jinak by ji nejedl a na druhý den si ji dal znovu.
Jen pro ty, co ji budou chtít vyzkoušet: množství vloček na 1 1/2 l vody je poměrně dost, dala jsem jen 70 g a vejce jen jedno, jinak byla výborná a hodně sytá, takové polévky mají u nás zelenou.
Polévky z vloček tu sice jsou, hledala jsem ve vyhledávači, ale tuhle bramborovou jsem nenašla, takže vkládám jako nový recept.









