
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g brambor
- 30 g cibule
- 30 g pórku
- 10 g česneku
- sůl
- hrubě mletý pepř
- drcený kmín
- 100 ml polotučného mléka nebo nízkotučného
- 50 g tvarůžku
- 35 g staršího ale vláčného grahamového chleba
- 2 g oleje na potření malé pánvičky
Postup přípravy receptu
-
Do jednoho litru vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli a pórek, nasekaný česnek, přidáme sůl, drcený kmín a čerstvě mletý pepř. Vaříme tak dlouho až máme brambory měkké.
-
Ke konci přípravy přidáme mléko, necháme ještě zavařit, přidáme na drobnější kousky nakrájené tvarůžky, zamícháme a odstavíme.
Podáváme s chlebovými krutonky – chleba nakrájíme na drobnější kostičky a opečeme na pánvičce potřené olejem.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem čerpala v časopise Chvilka v kuchyni, recept je ale dost poupravený.
Kdo má rád vůni a chuť čerstvého česneku, tak přidá do polévky prolisovaný až těsně před podáváním.
Celé množství obsahuje 2082 kJ
B 29,22g
S 86,84g
T 5,52g
Kuchařka: Merylas