- reklama -
Suroviny
- 4-5 brambor
- 2 mrkve
- kousek celeru
- 1 petržel
- 4 jarní cibulky
- hrst předem namočených sušených hub
- 1 lžíce másla
- hladká mouka
- majoránka
- velký svazek medvědího česneku
- zeleninový vývar (může být z kostky)
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, krátce zasmažíme, zalijeme chladným vývarem, rozšleháne a přivedeme k varu.
-
Přidáme jemně pokrájenou zeleninu (z cibulek jen bílé části), houby a brambory a vaříme doměkka.
-
Před koncem varu dochutíme majoránkou a vmícháme pokrájenou cibulovou nať a medvědí česnek.
-
Je-li třeba, osolíme a posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Jsem si vědoma, že bramborových polévek je tu dost, ale hodně lidí neví, jak medvědí česnek používat, proto jsem ji přidala jako samostatný recept.
Kuchařka: maris