
- reklama -
Suroviny
- 2-3 velké brambory
- 200 g mangoldu
- lesní houby – množství podle chuti a možností
- 2 1/2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- kmín
- sůl
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme moukou a usmažíme jíšku, kterou zalijeme studenou vodou. Prošleháme, osolíme, přidáme kmín a přívedeme k varu. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do polévky.
-
Na pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme očistěné a pokrájené houby, osolíme a podusíme je.
-
Pět minut před koncem varu (když jsou brambory téměř měkké), přidáme jemně nakrájený mangold, podušené houby a společně dovaříme. Hotovou polévku dochutíme a hustě posypeme petrželkou
Poznámka od kuchařky
Houby můžeme dát přímo vařit, já je ale do polévky vždycky předem podusím, připadají mi tak chutnější.
Kuchařka: maris