
- reklama -
Suroviny
- 200 g cerstvych hub nebo 20 g susenych hub
- 500 g brambor
- sul
- 2 lzice hladke mouky
- 200 ml kysané smetany nebo kyseleho mleka
- 20 g masla
- ocet
- petrzelka nebo kopr
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby nakrájíme na kousky, brambory na kostičky, zalijeme vařící vodou, osolíme a povaříme. (sušené houby spaříme vařící vodou, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme, uvaříme téměř doměkka, přidáme nakrájené brambory a vaříme).
-
Mouku rozkvedláme s mlékem nebo se smetanou, za stálého míchání nalijeme k poloměkkym bramborám, uvedeme do varu a vaříme, až brambory změknou.
-
Polévku zjemníme máslem a dochutíme s usekanými bylinkami
Kuchařka: fialky