Bramborová polévka s haluškami

55
- reklama -

Suroviny

500 g brambor
40 g másla
1 lžíce hladké mouky
1 mrkev
1 vejce
vegeta
hrubá mouka
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme máslo, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme asi 3-4 minuty. Posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme asi litrem studené vody, přidáme vegetu, na kostky nakrájené brambory a necháme vařit.

  2. Zatím rozmícháme vejce se špetkou soli a hrubou moukou, aby vzniklo husté těstíčko. Když jsou brambory poloměkké, haluškové těsto propasírujeme přes hrubé struhadlo do polévky.

  3. Dovaříme do změknutí brambor. Nakonec polévku dochutíme solí a ozdobíme zelenou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz