- reklama -
Suroviny
- 3 větší brambory
- miska kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1 menší předvařená červená řepa
- miska nakrájené Farmářské slaniny
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce rajčatového pyré
- červená paprika
- sůl
- drcený kmín
- špetka majoránky
- 2 lžíce rýžových vloček na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené brambory a červenou řepu. Přidáme sůl, kmín, rajčatové pyré a zalijeme vodou. Vaříme, až brambory změknou.
-
Mezitím orestujeme na pánvičce nakrájenou farmářskou slaninu, ke které přidáme červenou papriku.
-
Ke konci vaření do polévky přidáme rýžové vločky, které polévku zahustí. Nakonec vmícháme orestovanou slaninu a rozdrcenou majoránku.
Kuchařka: hanahcotton