- reklama -
Suroviny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2 brambory
- 2 listy kapusty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g hub /hrst sušených
- majoránka
- sůl
- pepř
- bujon
- 1 PL hladké mouky
- drcený kmín
- máslo
- sušená petržel (v sezóně čerstvá nebo libeček)
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu, včetně brambor očistíme a nakrájíme na kostičky (krom kapusty).
-
Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu a ještě dvě minutky restujeme, zasypeme hladkou mouku, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme houby, kmín, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a bujon. Vaříme do změknutí brambor.
-
Přidáme pokrájenou kapustu, petržel a majoránku a ještě asi tři minutky vaříme.
Kuchařka: La Furi Roja