Bramborová polévka – bramboračka

35
- reklama -

Suroviny

1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 brambory
2 listy kapusty
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g hub /hrst sušených
majoránka
sůl
pepř
bujon
1 PL hladké mouky
drcený kmín
máslo
sušená petržel (v sezóně čerstvá nebo libeček)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu, včetně brambor očistíme a nakrájíme na kostičky (krom kapusty).


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu a ještě dvě minutky restujeme, zasypeme hladkou mouku, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme houby, kmín, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a bujon. Vaříme do změknutí brambor.

  3. Přidáme pokrájenou kapustu, petržel a majoránku a ještě asi tři minutky vaříme.