
Suroviny
4 porce
- 750 g brambor
- 1 větší cibule
- 1 větší zelená paprika
- 6-7 středně velkých rajčat
- 200 g točeného salámu
- 5 vajec
- 200 ml mléka
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na plátky.
-
V hlubší pánvi si rozpálíme větší množství oleje (aby se nám nepřipálili), naklademe plátky brambor, uhladíme do roviny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pánev přiklopíme pokličkou a plotnu ubereme na polovinu. Necháme pět minut dusit.
-
Zatím si připravíme cibuli na slabší půlkolečka, které rovnoměrně navrstvíme na brambory po uplynutí prvních pěti minut. Opět zaklopíme a dusíme pět minut.
-
Zatím si připravíme papriku, kterou nakrájíme na slabší proužky a zase navrstvíme na cibuli po pěti minutách a opět dusíme 5 minut pod pokličkou.
-
Připravíme si rajčata na slabá kolečka, která opět dáme na papriku po jejích 5-ti minutách. Rajčatovou vrstvu pouze osolíme.
-
Po uplynutí pěti minut nasypeme na rajčata točený salám na kostičky a opět mu dáme pět minut.
-
Zatím si rozšleháme vejce v mléce, přidáme sůl a pepř a zamíchané vlijeme po pěti minutách na salám. Vajíčku ale na ztuhnutí pět minut nestačí, takže dopečeme jak je třeba. Asi jsem to napsala zbytečně složitě i když je to velmi jednoduché – stačí dát každé vrstvě 5 minut pod pokličkou a chutě se krásně promísí.
Poznámka od kuchařky
Maminčin recept, který si každý, kdo jej ochutná, musí zamilovat. U nás se této dobrotě vždycky říkalo Bramborová pizza









