![Bramborová pánev s mletým masem, špenátem a sterilovanými rajčaty_5ff7d24158897.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bramborova-panev-s-mletym-masem-spenatem-a-sterilovanymi-rajcaty_5ff7d241475d1.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 větších brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého masa
- 300 g listového špenátu
- 400 g sterilovaných rajčat
- špetka himálajské soli
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na střední kostky a dáme vařit do mírně osolené vody. V hluboké pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nahrubo nasekanou červenou cibuli. Přidáme mleté maso, rozdělíme ho vařečkou, aby nevytvořilo hrudky, a necháme ho zatáhnout.
-
Jakmile se maso zatáhne, přidáme prolisované stroužky česneku a špenát. Zamícháme a přiklopíme pokličkou, dusíme dokud špenát nezmenší svůj objem.
-
Pak přidáme sterilovaná rajčata a pod pokličkou vše společně dusíme přibližně 20 minut. Nakonec osolíme podle chuti a přidáme uvařené brambory. Zamícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Špenát může být samozřejmě i mražený.
Rajčata mohou být celá nebo sekaná a samozřejmě i čerstvá.
Kuchařka: Karol89