Bramborová pánev s liškami

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g lišek
1 kg brambor
1 mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 svazku petrželky
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
100 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce téměř doměkka a nakrájíme na plátky. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme nadrobno nebo hrubě nastrouháme, cibuli na kolečka.

  2. Lišky očistíme a ty větší pokrájíme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm brambory s mrkví dozlatova. Vedle na pánvi si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme lišky a prolisovaný česnek.

  3. Jakmile houby začnou „vadnout”, zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme, dokud se vývar neodpaří. Vmícháme nasekanou petrželku, opatrně promícháme s opečenými brambory, dochutíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…

Rychlovka, která zasytí i potěší bříško.