
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g lišek
- 1 kg brambor
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 svazku petrželky
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 100 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce téměř doměkka a nakrájíme na plátky. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme nadrobno nebo hrubě nastrouháme, cibuli na kolečka.
-
Lišky očistíme a ty větší pokrájíme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm brambory s mrkví dozlatova. Vedle na pánvi si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme lišky a prolisovaný česnek.
-
Jakmile houby začnou „vadnout”, zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme, dokud se vývar neodpaří. Vmícháme nasekanou petrželku, opatrně promícháme s opečenými brambory, dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Rychlovka, která zasytí i potěší bříško.
Kuchařka: MishkaCZ