Bramborová „květina“ se slaninovým středem

49
- reklama -

Suroviny

4 syrové omyté brambory
hrubá sůl
černý pepř
drcený kmín
olivový olej s rozmarýnem
sušené oregano
drcená čerstvá petrželka
jemný sýr – Formagio per Pasta
3 – 4 tenké plátky uzené slaniny
do středu plátků

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce očistíme kartáčkem, pokrájíme na tenké plátky (cca 5 mm). Vložíme do keramické pečící nádoby pokapané rozmarýnovým olivovým olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokrájené brambory posypeme hrubou solí, čerstvým mletým pepřem, drceným kmínem, sušeným oreganem a petrželkou. Malinko ještě na povrchu pokapeme olivovým olejem.

  3. Do středu spirály vložíme zamotanou slaninu, brambory poprášíme jemným strouhaným sýrem Formaggio a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova. Podáváme samotné nebo s masem.