![Bramborová kuřecí polévka_5ffa94381c28a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bramborova-kureci-polevka_5ffa94380c58c.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- kuřecí maso na polévku (skelet, křídla … jak je kdo zvyklý)
- 1 mrkev (velká)
- 3 brambory (větší)
- 2 stroužky česneku
- máslová jíška
- zelené bylinky (petržel, libeček, pažitka)
Postup přípravy receptu
-
Maso, celou očištěnou mrkev a oloupané brambory vcelku vložíme do hrnce, osolíme a pozvolna vaříme do změknutí masa.
-
Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme a vložíme zpět. Přidáme rozmačkaný nebo utřený česnek a zahustíme jíškou a provaříme.
-
Odstavíme a vmícháme posekané bylinky.
Poznámka od kuchařky
Do této polévky se nedává celer ani kořenová petržel.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea