Bramborová krémová polévka s vejci

51
- reklama -

Suroviny

750 g brambor
100 – 150 ml sladké smetany
drcený kmín
mletý bílý pepř
pažitka (libeček, petrželka, mladá nať cibulky)
4 vejce vařená nahniličku (v našem případě po velikonocích vařená natvrdo 🙂

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme je a vodu zachytíme do hrnce. Brambory prolisujeme, zalijeme smetanou a přidáme tolik vody (vývaru z brambor), aby vznikla krémová polévka.

  2. Okořeníme a krátce povaříme. Přidáme nasekané bylinky. Na dno talířů položíme plátky vajec a přelijeme polévkou.

Poznámka od kuchařky

Výborná, rychlá, jednoduchá polévka. Ještě jsem do vývaru přidala vegetu a kousek zeleninové kostky bez glutamátu.

Recept jsem našla ve starší Praktické ženě.