
- reklama -
Suroviny
- 750 g brambor
- 100 – 150 ml sladké smetany
- drcený kmín
- mletý bílý pepř
- pažitka (libeček, petrželka, mladá nať cibulky)
- 4 vejce vařená nahniličku (v našem případě po velikonocích vařená natvrdo 🙂
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme je a vodu zachytíme do hrnce. Brambory prolisujeme, zalijeme smetanou a přidáme tolik vody (vývaru z brambor), aby vznikla krémová polévka.
-
Okořeníme a krátce povaříme. Přidáme nasekané bylinky. Na dno talířů položíme plátky vajec a přelijeme polévkou.
Poznámka od kuchařky
Výborná, rychlá, jednoduchá polévka. Ještě jsem do vývaru přidala vegetu a kousek zeleninové kostky bez glutamátu.
Recept jsem našla ve starší Praktické ženě.
Kuchařka: Marta