
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g brambor typu C
- 50 g másla
- 125 ml smetany nebo plnotučného mléka
- 2 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané, omyté a nakrájené brambory uvaříme doměkka. Vejce vaříme ve vodě se lžičkou octa na tvrdo cca 7 -8 min. Vejce vyndáme, naťukneme je, přendáme do studené vody. Pod vodou vejce lehce zbavíme skořápky.
-
Uvařené brambory slijeme, rozmačkáme, přidáme polovinu másla, teplé mléko nebo smetanu. Dle chuti osolíme a ručním šlehačem vyšleháme hladkou kaši.
-
Hotovou kaši rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a na povrch nastrouháme uvařené vejce. Podáváme se zeleninovým salátem. Pro děti přizdobíme.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za tento úplně obyčejný recept, ale stejný jsem nenašla. Našim dětem i vnoučatům vždy chutnalo a chutná i starším.
Kuchařka: Marie Svarcova