
- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- 1000 g brambor
- 120 g červené čočky
- 1 cibule
- 5 lžic másla
- 160 – 180 ml mléka
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- petržel
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Čočku propereme a uvaříme doměkka a pak scedíme. Na 2 lžících másla opečeme drobně nakrájenou cibuli, pak vmícháme uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme v teple.
-
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme doměkka.
-
Slijeme vodu, přidáme zbylé máslo, brambory rozšťoucháme a za stálého přilévání horkého mléka vyšleháme na hladkou kaši.
-
Nakonec vmícháme čočku, petrželku a pažitku. Podle potřeby můžeme ještě dosolit.
-
Výborná je jako příloha k uzenému masu. Můžeme posypat osmaženou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – Katka – Nejlepší recepty.
Recept jsem si mírně upravila.
Já jsem měla jen půlenou čočku, tak na fotkách není moc vidět.
Kuchařka: mysulka









