Bramborová kaše s červenou čočkou

122
- reklama -

Suroviny
4 – 5 porcí

1000 g brambor
120 g červené čočky
1 cibule
5 lžic másla
160 – 180 ml mléka
mletý kmín
sůl
pepř
petržel
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propereme a uvaříme doměkka a pak scedíme. Na 2 lžících másla opečeme drobně nakrájenou cibuli, pak vmícháme uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme v teple.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme doměkka.

  3. Slijeme vodu, přidáme zbylé máslo, brambory rozšťoucháme a za stálého přilévání horkého mléka vyšleháme na hladkou kaši.

  4. Nakonec vmícháme čočku, petrželku a pažitku. Podle potřeby můžeme ještě dosolit.

  5. Výborná je jako příloha k uzenému masu. Můžeme posypat osmaženou cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – Katka – Nejlepší recepty.

Recept jsem si mírně upravila.

Já jsem měla jen půlenou čočku, tak na fotkách není moc vidět.